Eläinsuojelukummi      

Eläinsuojelukummien logoFEISSARIN TAVOITTEENA on kerätä Eläinsuojelukummeja eli kuukausilahjoittajia tukemaan SEYn toimintaa.

Eläinsuojelukummina voi vaikuttaa eläinten oloihin lahjoittamalla vapaavalintaisen summan kuukausittain eläinsuojelutyöhön. SEY on Suomen suurin eläinsuojelujärjestö, jolla on 40 jäsenyhdistystä ja noin 80 eläinsuojeluneuvojaa eri puolilla Suomea. SEY toimii lähes kokonaan lahjoitusvaroin, joten ilman vapaaehtoisia eläinsuojelukummejamme työmme eläinten puolesta ei olisi mahdollista.

Mihin kuukausilahjoitukset käytetään?

Kerätyt varat käytetään eläinsuojeluneuvojien kuluihin, eläinten hyvinvointia koskevaan tiedottamiseen, neuvontaan ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen sekä ennalta arvaamattomien eläinsuojelukatastrofien tuhojen korjaukseen. Varoilla tuetaan myös liiton jäsenyhdistysten työtä. Monella SEYn 41 jäsenyhdistyksestä on myös oma löytöeläintalo.

Esimerkkejä eläinsuojelutoiminnan kuluista:

10 eurolla voidaan ruokkia löytöeläintä viikon ajan tai mikrosiruttaa koira tai kissa

20 eurolla mahdollistat kampanjaamme pentutehtaita vastaan

30 eurolla voimme lähettää kolmelle koululuokalle tietopaketin eläinsuojelusta

80 eurolla saamme yhdelle eläinsuojeluneuvojalle mikrosirunlukijan

300 eurolla voimme maksaa yhden vapaaehtoisen eläinsuojeluneuvojan työvuoden kustannukset SEYlle

SEY toimii                      

SEYllä on noin 80 koulutettua eläinsuojeluneuvojaa ympäri Suomen. Vapaaehtoiset eläinsuojeluneuvojat saavat noin 10 000 yhteydenottoa vuosittain ja tekevät noin 1 500 käyntiä eläinten pitopaikkoihin. Heihin voi olla yhteydessä, jos epäilee eläinten kaltoinkohtelua tai löytää esimerkiksi haavoittuneen luonnonvaraisen eläimen. Eläinsuojeluneuvojat menevät sinne, minne muut eivät mene, ja auttavat avun tarpeessa olevia eläimiä. Tuhannet eläimet jäisivät vuosittain ilman apua, ilman SEYn vapaaehtoisia eläinsuojeluneuvojia.

Eläinten hyvinvoinnin edistämisessä tiedotus, neuvonta ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen ovat keskeisessä asemassa. Eläinsuojelulainsäädäntömme vaikuttaa siihen, kuinka miljoonat eläimet elävät elämänsä. Monet eläinsuojelusäädöksemme ovat tällä hetkellä heikommalla tasolla kuin monissa muissa EU-maissa. SEY pyrkii vaikuttamaan säädöksiin ja käytäntöihin, joilla on vaikutusta eläinten hyvinvointiin.

SEYllä on Poliisihallituksen myöntämä rahankeräyslupa numero RA/2018/733. Lupa on voimassa 01.01.2019-31.12.2020 koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.